Peder Carlquist är frilansande journalist, tv-producent, utbildare av journalister och verkar huvudsakligen genom sitt helägda AB Eye & Eye Media.

Partner Gastronomy Film Sweden.

Sagt om Peder

Omdömen:
”Vår skola anlitade Peder Carlquist som föreläsare innan kursdeltagarna skulle på en reportageresa till Alexandria. Peders erfarenheter från hur man jobbar utomlands samt handfasta tips och idéer på jobb som man kan göra var till stor nytta för hela gruppen. Styrkan för oss var att Peder visade upp och diskuterade sina egna jobb vilket gjorde det tydligt att förstå vad utrikesjournalistik handlar om.

På det hela taget så var Peder Carlquists föreläsning om utrikesjournalistik nyttig och konkret och gav våra kursdeltagare värdefull kunskap om hur man jobbar utomlands.”

Mattias Stjernqvist, kursledare journalistik, Kaggeholms Folkhögskola

Jag sökte moderator till en pressträff och paneldebatt som jag arrangerade under TUR-mässan i mars 2010. Peders bakgrund som ekonomireporter, tv-producent och framförallt utrikeskorrespondent passade vår paneldebatt, vilken rörde hur Europeiska som försäkringsbolag, Svenska kyrkan i utlandet och Utrikesdepartementet kan hjälpa svenskar utomlands vid kriser.

Peder som moderator var påläst, tydlig och duktig på att leda samtalet framåt. Hans frågor var konkreta och det märktes tydligt att han är både insatt och intresserad av ämnet. Förutom att Peder har en stor förståelse för och gedigen erfarenhet av bevakning av konflikter utomlands, visade han sig dessutom vara ödmjuk, lyhörd och en fröjd att arbeta tillsammans med.

Jag rekommenderar starkt Peder Carlquist som moderator, eller för liknande uppdrag.”

Johanna Snickars, Public Relations Officer, Europeiska