Det som aldrig kom med i reportagen

Som korrespondent rapporterar man hem det aktuella, det väsentliga, det berörande och det upplysande. Ungefär i nu nämnd ordning. Det som berättas i nyhetsinslag och reportage motsvarar 5-10 % av man upplever före och efter, vid sidan av och när man är på resa.

Under den här fliken ska jag successivt lägga in berättelser från de övriga 90-95 procenten. Flera av dem fanns med i en blogg jag hade tidigare men som jag var tvungen att stänga, eftersom den kidnappades av en grupp som lade in arabisk text och svarta flaggor, vanligare när detta skrivs än när det hände. Anledningen var nog att jag hade en text om en man som går under smeknamnet Talibanernas fader, men egentligen heter Imam, Colonel Imam. Jag publicerade den också i engelsk version. Den var inte överdrivet kritisk, där fanns t o m en  ton av respekt, men det hjälpte uppenbarligen inte.